top of page

Acerca de Adelante

 

Adelante is een jonge vereniging die in 2012 is ontstaan op initiatief van enkele tweedejaars. Doordat er geen studievereniging meer was, was er ook geen vaste organisatie voor de introductieweek voor de nieuwe eerstejaars. Zij besloten de introductieweek op te nemen. Hieruit groeide het besef dat er behoefte was naar een nieuwe studievereniging. Al snel werd Adelante geboren en vormden Lois Rutters, Mirjam Engelen, Alise van Heerwaarde en Tess Brink het bestuur. Er werden af en toe weer borrels en andere activiteiten georganiseerd.

 

De ontwikkeling van Adelante nam een vlucht in 2013, toen begonnen werd met de voorbereidingen voor de introductieweek voor de nieuwe eerstejaars. Al twee jaar was er geen introductiekamp georganiseerd, en dus werd besloten hier voorbereidingen te treffen. De introductie werd een groot succes. Het nieuw aangetreden bestuur bestond uit alle leden van de introductiecommissie en stelde zich ten doel om van Adelante een officiële vereniging te maken. Verder werd er inmiddels maandelijks een borrel georganiseerd en één keer per onderwijsblok een filmavond. Er kwam een nieuwe website en een nieuwsbrief. In 2014 werd contact gezocht met verschillende partners, zoals Grand Café Maria waar maandelijks de borrel gehouden wordt, El Rincón del Libro in Amsterdam om een boekenservice te kunnen aanbieden, en de Stichting Vriendschapsband Utrecht-León en andere organisaties waarmee het evenement 'Encuentros' werd opgezet. 

 

In het cursusjaar 2014-2015 is Adelante een volwaardige vereniging. Vanaf dat cursusjaar wordt er contributie geheven om het grotere aanbod van activiteiten en faciliteiten te kunnen financiëren.

bottom of page